Tomislav Medak (HR)

Tomislav Medak je doktorand pri Centru za postdigitalne kulture Sveučilišta u Coventryju. Piše doktorat o političkog ekonomiji tehnološkog razvoja i planetarnoj ekološkoj krizi. Član je teorijskog i izdavačkog tima Multimedijalnog instituta, supokretač projekta Piratska skrb te umjetnik u izvedbenom kolektivu BADco.

U okviru aktivnosti Multimedijalnog instituta od 2000. godine radio je na organizaciji predavanja, skupova i izložbi te uređivanju izdanja s područja političke teorije, političke ekonomije, taktičkih medija i zajedničkih dobara. U istraživačkom radu bavi se pitanjima tehnologija, kapitalizma i postkapitalističke tranzicije, s posebnim fokusom na temama planetarne ekološke krize, tehnologije i znanosti te intelektualnog vlasništva. Povremeno piše i izlaže o kazalištu, plesu i politici.

Autor je dvaju ukoričenih ogleda: The Hard Matter of Abstracion – A Guidebook to Domination by Abstraction (V_____erlag für Handbücher, 2016.) i Shit Tech for A Shitty World (Aksioma, 2015.). S Marcellom Marsom uredio je zbornik Javna knjižnica (Što kako i za koga/WHW & Multimedijalni institut, 2015.), s Petrom Milatom Ideja radikalnih medija (Multimedijalni institut & Arkzin, 2014.) i sa Sergejem Pristašem Time and (In)Completion: Images and Performances of Time in Late Capitalism (BADco., 2014.).

Povremeno radi kao izvođač, dramaturg i redatelj sa zagrebačkim eksperimentalnim izvedbenim kolektivom BADco. Sudjelovao u zajedničkom radu na brojnim umjetničkim djelima, između ostalog predstavama Ispravci ritma (2017.), Spore (2016.), Dodatak histerije, ubrzanja… melodrama (2014.), Liga vremena (2010.) i 1 siromašan i jedna 0. Neke od njih su izvođene diljem Europe, dok je interaktivna instalacija Odgovornost za viđeno predstavljena je i na Venecijanskom bijenalu 2011. godine.