Sieta van Horck (NL)

Sieta van Horck (1992.) je voditeljica projekata u centru V2_, Lab for the Unstable Media u Rotterdamu. Projekti koje vodi obuhvaćaju širok raspon umjetničkih radova i izložbi, organiziranje susreta Critical AI, te mrežu za razvoj talenata Summer Sessions. Van Horck je dio projekta Slow Reading Group koji se bavi umjetnom inteligencijom u kontekstu rodne nejednakosti, kao i programa Holistic Technology Salon, koji istražuje kako integrirati eko-centrične i perspektive skrbi u naš odnos sa suvremenim i budućim tehnologijama putem izravnog iskustva.
Van Horck je diplomirala digitalne medije i kulturu te magistrirala medijsku tehnologiju, a uz to je instruktorica joge i komunikacijska trenerica u području istinskog povezivanja.
Kao multidisciplinarna umjetnica djeluje na sjecištu ekologije, tehnologije i tjelesnosti. U svojim instalacijama, okupljanjima, retreatovima i ritualima ona spaja najnovija znanstvena dostignuća s drevnom mudrošću istražujući prijelaz iz doba Newtonove fizike u novu paradigmu bivanja i međusobne povezanosti, i podupirući prirodni proces širenja svijesti.