Luka Frelih (SI)

Luka Felih, rođen 1974., umjetnik je koji radi s računalima i mrežama, programer, haker slobodnog softvera i web dizajner. Uži je član Ljudmile – Ljubljana Digital Media Lab od njenog utemeljenja 1994.

Od 1994. proizveo je mnogobrojne projekte koji povezuju tehnologiju i umjetnost: radeći zajedno s Markom Peljhanom, Vukom Ćosićem, Cornelijom Sollfrank i drugima. Sudionik je Makrolaba, ASCII Art Ensemblea i pionirskih projekata net.art projekata: 7-11, Refresh, Remote-C. Programirao je instant ascii kameru, generator net umjetnosti i više no jedno mrežno kartografsko sučelje za pozicionirane, radijski povezane, pokretne aktante.

Zajedno s drugim Ljudmilinim programerima razvio je SLIX Linux distribuciju i raznorazne slobodnosoftverske alate za objavljivanje i upravljanje multimedijskim bazama podataka na webu. Sada radi na primjeni principa slobodnog softvera i digitalne darovne ekonomije na drugim kreativnim poljima – član je slovenskog Creative Commons tima i zainteresiran je za otvorene baze podataka, osobne medije i slobodni hardver.