I'MM_ Medialab (HR)

I'MM_ je Media lab osnovan u lipnju 2011. u Zagrebu kao dio programa Kultura promjene u Studentskom centru. I'MM_ se sastoji od tri platforme: a) hacklab − radionica, b) otvorene vikend radionice s domaćim i međunarodnim predavačima/hakerima/umjetnicima, c) media lab (teorija, kustoske prakse, predavanja međunarodnih izlagača na području intermedijskih umjetnosti). I'MM_ projekt je u vrlo kratkom vremenu prepoznat kao nužnost na domaćoj i međunarodnoj sceni, a ciljevi su mu jačanje umjetničkih i kustoskih praksi te otvaranje programa edukacije široj populaciji, čime će se omogućiti veći broj višeslojnih suradnji i koprodukcija između samih sudionika slijedeći koncepte open source hardware, shearable i crowd sourcing. I’MM_ organizira radionice za mlade i odrasle, profesionalce i entuzijaste, umjetnike i znanstvenike, hakere i dizajnere, inženjere i arhitekte sa ciljem kreiranja nove stvarnosti intermedijskih i novomedijskih praksi, u skladu sa svjetskim trendovima kao što su DIY (Do-It-Yourself) i DIWO (Do-It-With-Others), hakiranje i ispreplitanje visoke tehnologije s low-tech-om. I’MM_ se sastoji od nekoliko sekcija: hands-on elektronika, biohakiranje, glazbena sekcija, umjetnička sekcija (vizualne umjetnosti, instalacije, net art, intermedijska umjetnost, novomedijska umjetnost), VJ-ing, 3D printanje i nosiva tehnologija.

Radionice: Artduino vam predstavlja Arduino, Hackteria DIY biolab, Theremin, Osnove elektronike, Neandertalska elektronika − SoundBox, Elektronička stvorenja – Solarna robotika, DIY Arduino − Arduino from Scratch, 3D printanje − Ultimaker, Digitalna botanika, itd. Festivali: Velesajam kulture, Kiblix&MFRU, Pedalafest, Eclectic Tech Carnival, Ganz novi festival, EEII, Slobodni festival, HomeMade, Device_art 4.012 ...

Koncerti skupine Messy Oscillators: kao gosti Cirkulacije 2 u Galeriji Močvara u lipnju 2012.; u Galeriji Greta u lipnju 2012.; Ganz Novi Festival u rujnu 2012.; Device_art 4.012 u listopadu 2012.; performans kao čin podrške skupini Tides from Nebula (Poljska), Man Zero (Hrvatska) u Klubu Močvara u studenome 2012.; performans s Marcom Dusseillerom Dusjagrom @ Velesajam kulture u prosincu 2012. (Klub SC).

Hrvoje Spudić studira arhitekturu i zanima se za DIY elektroniku i fotografiju. Jedan je od tehničkih savjetnika skupine I’MM_ Media lab Culture of Change, koja djeluje u Studentskom Centru. Sudjeluje sa svojim radovima na izložbama i koncertima te u prezentacijama I’MM_ laba, a na festivalu Device_art 4.012 sudjelovao je s radom Scanner Camera kao član I’MM-a.

immmedialab.wordpress.com
imm.medialab@gmail.com